+43 (1)3617667Kontakti

Si funksionon Trans PRK?

Kjo metodë moderne e kirurgjisë me laser të syve lejon kryerjen e të gjithë procedurës pa prekje dhe pa bërë ndonjë prerje. Laseri Excimer heq shtresën më periferike të kornesë (e cila rigjenerohet pas operacionit) në zonën ku duhet korrigjuar çrregullimi i shikimit. Më pas laseri Excimer heq stromën e kornesë poshtë saj për të korrigjuar çrregullimin e shikimit.

Metoda Trans-PRK nuk përfshin përdorimin e tretësirës alkoolike dhe kirurgu nuk ka nevojë të bëjë prerje me bisturi. Kjo do të thotë që nuk ka “Flap” (Palosje) për të rritur rrezikun e ndërlikimeve. Termi “Flap” i referohet lëkurës që paloset sërish në vend gjatë kirurgjisë me laser të syve pas një prerjeje që bëhet në shtresën më periferike të kornesë.

Këtu në SmartLaser punojmë me sistemin më të përparuar të laserit (Schwind Amaris 1050 RS). Teknologjia SmartSurf lehtëson heqjen e pamundimshme të kornesë, duke çuar kështu në një proces më të shpejtë shërimi, më pak dhimbje dhe një përmirësim të menjëhershëm të shikimit të pacientit.

Më shumë rreth teknologjisë së SmartLaser

Fushat dhe kufizimet e përdorimit të metodës Trans-PRK:

Metoda Trans-PRK është veçanërisht e përshtatshme për trajtimin e miopisë (çrregullim i shikimit larg). Megjithatë, kur bie fjala për trajtimin e hiperopisë (çrregullim i shikimit afër), procedura arrin shpejt kufizimet e saj. Sfera standarde e ndërhyrjeve të Trans-PRK

• Për miopinë: -6 dioptri
• Për astigmatizmin e kornesë: +5 dioptri
• Për hiperopinë: < 3 dioptri Të gjitha operacionet e kirurgjisë PRK me laser të syve kanë kufizimet e tyre. Për pacientët që marrin medikamente me recetë dhe ajo i kalon vlerat e mëposhtme, procedurat e tjera mund të jenë më të përshtatshme. • Për miopinë: maksimumi -8 dioptri • Për astigmatizmin e kornesë: maksimumi 6 dioptri • Për hiperopinë: maksimumi 3 dioptri Kirurgjia Trans-PRK me laser e syve është veçanërisht e përshtatshme për ata që bëjnë sporte kontakti ose uji ose për njerëzit që punojnë në profesione specifike (p.sh. në shërbimin e policisë).

Përfitimet e metodës Trans-PRK

Metoda Trans-PRK është një prej më të përparuarave në kirurgjinë me laser të syve dhe përdoret për të trajtuar shumë lloje të ndryshme çrregullimesh të shikimit.

Një përmbledhje e përfitimeve kryesore

• Siguri maksimale falë gjurmimit 7D të syrit, kontrollit automatik të energjisë dalëse dhe analizës precize të largimit të indit
• Procedurë pa dhimbje, e qetë pa prekur syrin ose pa bërë prerje
• Procedurë e shpejtë pa rreziqet e zakonshme që shoqërojnë krijimin e një “flap”
• Modelim tepër i qetë i kornesë që çon në një proces të shpejtë shërimi dhe jep rezultatet më të mira

Trans-PRK hap pas hapi
1

Konsultimi fillestar

Gjatë konsultimit fillestar, mjeku do të përcaktojë me kujdes se cila metodë e kirurgjisë me laser të syve të përshtatet. Në rastin se as Trans-PRK as Femto-LASIK nuk zbatohet për ty, ke mundësinë të bësh edhe një procedurë ndryshe në EyeLaser, klinika jonë mëmë ose kryesore.

2

Përgatitjet para operacionit

Do të të dezinfektojmë fytyrën, kapakët e syve do të mbahen hapur dhe do të të japim ilaçe me pika për syrin për t’u siguruar që procedura Trans-PRK të kalojë plotësisht pa dhimbje.

3

Procedura Trans-PRK

Metoda Trans-PRK do të kryhet ekskluzivisht me laser Excimer. Së pari, shtresa më periferike e kornesë do të hiqet me saktësi precize për të ekspozuar zonën për korrigjim. Më pas, laseri do të rregullojë kornenë brenda disa minutave. Së fundi, do të vendosen lenta mbrojtëse kontakti.

4

Kontrollet vijuese

Kontrollin e parë do ta bësh pas 3-4 ditëve. Gjatë këtij takimi, do të të heqim lentat mbrojtëse të kontaktit dhe mjeku do të vlerësojë procesin e shërimit. Rreth 3 muaj më vonë, do të bësh kontrollin përfundimtar në Qendrën SmartLaser në Vjenë.

Sa zgjat procesi i shërimit pas procedurës Trans-PRK?

Epiteli (shtresa më periferike e kornesë) shërohet vetë brenda disa orëve ose ditëve. Modelimi i qetë i kornesë ndihmon në një proces shërimi pa mundime dhe ku mund të ketë dhimbje të lehtë në ditën e parë ose të dytë pas operacionit.

Pas operacionit, ne do të vendosim lenta mbrojtëse kontakti për të ndihmuar procesin e shërimit dhe lehtësimin e dhimbjes.

Edhe nëse vëren një përmirësim të qartë në shikim menjëherë pas procedurës, zakonisht duhen 2-3 javë para se të gëzosh të gjitha përfitimet e shikimit tënd të ri.

Përmbledhja e çmimeve tona