+43 (1)3617667Kontakti

Si funksionon Femto-LASIK?

Metoda Femto-LASIK është zhvillimi i mëtejshëm i trajtimit klasik LASIK. Kornea pritet dhe përkulet nga një i ashtuquajtur lazer femtosekonda (“Flap”). Prerja është jashtëzakonisht e hollë dhe e saktë. Më pas, lazeri ekscimer korrigjon gabimet refraktive – ngjashëm me metodën Trans PRK.

Edhe në rastin e Femto-LASIK, përdorimi i skalpelit shmanget, gjë që minimizon ndjeshëm rrezikun. Pas korrigjimit, shtresa e përkulur e kornes vendoset përsëri, në mënyrë që të mund të rritet përsëri.

Zonat e aplikimit dhe kufijtë e metodës Femto-LASIK:

Me metodën Femto-LASIK mund të korrigjohen të gjitha format e gabimeve refraktive. Kjo procedurë lazer për sytë përdoret rregullisht për vlerat e mëposhtme:

 • për miopi: -8 dpt
 • për astigmatizëm: 5 dpt
 • për hipermetropi: 4 dpt

Por edhe metoda Femto-LASIK ka kufijtë e saj, të cilët kur tejkalohen, metoda të tjera lazer për sytë mund të jenë më të përshtatshme:

 • Miopi: maksimalisht -10 dpt
 • Astigmatizëm: maksimalisht 6 dpt
 • Hipermetropi: maksimalisht 4 dpt

Nëse merreni me sporte kontakti ose sporte ujore, Femto-LASIK nuk është metoda optimale e trajtimit. E njëjta gjë vlen edhe në rast të intolerancës ndaj lenteve të kontaktit.

Përfitimet e Femto-LASIK

 • Vetëm një prerje e nevojshme pa përdorur një teh
 • Procedurë lazeri për sytë e sigurt, pa dhimbje dhe e konsoliduar
 • Zakonisht rezultat shumë i mirë i shikimit
 • Efekti WOW i menjëhershëm pas operacionit
 • Proces shërimi i shpejtë dhe komoditet i lartë

Procesi dhe shërimi me Femto-LASIK

Një operacion lazer për sytë me metodën Femto-LASIK zakonisht zgjat vetëm disa minuta për sy dhe është pa dhimbje për ju. Baza për një trajtim të Femto-LASIK që zhvillohet pa probleme është ekzaminimi i kujdesshëm paraprak te Smartlaser.

Ndërhyrja kirurgjikale mund të ndahet në katër hapa:

Përgatitja për Femto-LASIK:

 • Pastrimi dhe dezinfektimi i fytyrës për kushte higjienike
 • Fiksimi i qepallave të syve për të parandaluar pulitjen gjatë operacionit
 • Anestezia e syve me pika të veçanta sysh (pa dhimbje)
 • Fokusimi i shikimit tuaj në dritën e gjelbër, në mënyrë që lazeri të mund të pozicionohet në mënyrë optimale

Prerja e “Flap”-it me lazer femtosekonda

 • Përdorimi i lazerit femtosekonda
 • Prerje e hollë nëpër shtresën e sipërme të kornesë (flap i trashë 0,1 mm)
 • Flap-i përkulet me kujdes për të ekspozuar kornenë
 • Përgatitja për përdorimin e lazerit ekscimer

Korrigjimi i kornesë

 • Lazeri ekscimer pozicionohet dhe fillon korrigjimin (zakonisht zgjat disa sekonda)
 • Kontrolli i lazerit kryhet jashtëzakonisht saktësisht nga një kompjuter
 • Kirurgu monitoron vazhdimisht lazerin me një mikroskop
 • Edhe këtu pacienti nuk ndien asnjë dhimbje

Përfundimi i ndërhyrjes Femto-LASIK

 • Sapo të korrigjohet kornea, “Flap” kthehet në vend
 • “Flap” shtrihet menjëherë dhe formon një shtresë mbrojtëse natyrale
 • Vendoset një lente mbrojtëse e veçantë
 • Operacioni Femto-LASIK është përfunduar

Përfundimi i ndërhyrjes Femto-LASIK

Për shkak të prerjes së hollë, syri mund të shërohet shumë shpejt pas trajtimit Femto-LASIK. Kornea dhe “Flap” rriten shpejt dhe dhimbjet zakonisht shfaqen vetëm deri në 5 orë pas operacionit të lazerit në sy. Pas 1-2 ditësh, sytë tuaj janë shëruar plotësisht dhe mund të shijoni shikimin e plotë.

Për të mbështetur procesin e shërimit dhe për të lehtësuar dhimbjen tuaj, ne ju vendosim një lente mbrojtëse pas operacionit.

Ekzaminim i hollësishëm paraprak, kirurgë me përvojë dhe metoda e trajtimit që i përshtatet syve tuaj

Smartlaser Vjenë e bën atë të përballueshëm për ju!

Lejoni që të ekzaminoheni dhe të këshilloheni nga mjekët me përvojë të Smartlaser në qendrën tonë të lazerit të syve në Vjenë. Së bashku do të gjejmë metodën e lazerit të syve që ju përshtatet juve – pavarësisht nëse është Trans PRK, Femto-LASIK dhe të tjera.

Caktoni një ekzaminim paraprak